|
|
|
Hozzávalók 2 literhez:
- 1 liter Portorico rum
- 1 liter víz
- egy adag vágott (nem papírfilteres) fekete tea, pl. Earl Grey
- 10-15 csomag vaniliás cukor (én a TESCO-kiszerelésben hiszek)
- 1 fahéjrúd
- szegfűszeg ízlés szerint
- 1 csomag mazsola
A rumot általában átöntöm egy üres műanyag flakonba, mert így egyszerűbb beleáztatni a maz... |
|
|
|
|
|
|
|
Krampampuli
Hozzávalók (kb.100 főre):
• 10 liter vörösbor
• 2 liter fehérbor
• 4 liter rum
• 3 liter tiszta szesz (96%) / ha nincs, akkor PORTORICO RUM is jó (60%) /
• 0,5 liter gyümölcs pálinka
• 2 csomag szegfűszeg
• 2 csomag darabos fahéj
• 3 kg cukor
• 3 ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... 360
Martini fehér, száraz 3,0 115
Martini vörös, édes 11,0 145
Portorico rum 0,0 335
Sütőrum 0,0 140
Tojáslikő... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
3 dl tejszín (kicsit felverve)
2 tubus sűrített tej
1 (de lehet 2 is) tejszínes mogyoróaroma (a szilas a legjobb!)
1,5 dl whisky
1 dl portorico rum
Elkészítés:
A hozzávalókat konyhai robottal összekeverni, bele az üvegbe, naponta többször felrázni! Néhány nap múlva az igazi - ha addig "el nem párolog..."
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... a "naplementét" is megkóstoltam.
A "szökkenő szarvast" nem, de legközelebb elképzelhető.
Naplemente= Mézes fehér rum likőr (El Nino), tetejére óvatosan csurgatva Portorico rum.
:)
Szökkenő szarvas=0,5dl Jagermeister, pohárral együtt bele egy nagyobb pohárba, amiben energiaital van. Az energiaital megemeli a Jagermeistert...innen a neve.
:)... |
|
|
|
|
|
|
|
... 3 doboznyi vízzel hígítva, 2 db 8 dl-es gyömbérsör (Canada
Dry) 1 üveg (0,7 liter) agglegény (maraschino) cseresznyebefőtt (a cseresznyék egészben,
dunsztolás nélkül, valódi Portorico rumban vannak nyárról eltéve).
Oldjuk fel a pezsgőtablettákat és a 4 dl mézet 4,5 liter vízben. Keverjük hozzá a narancslevet
és a limonádét, legalább 4 órával a felszolgálás előt... |
|
|
|
|
|
|
|
... 3 doboznyi vízzel hígítva, 2 db 8 dl-es gyömbérsör (Canada
Dry) 1 üveg (0,7 liter) agglegény (maraschino) cseresznyebefőtt (a cseresznyék egészben,
dunsztolás nélkül, valódi Portorico rumban vannak nyárról eltéve).
Oldjuk fel a pezsgőtablettákat és a 4 dl mézet 4,5 liter vízben. Keverjük hozzá a narancslevet
és a limonádét, legalább 4 órával a felszolgálás előt... |
|
|
|
|
|
|
|
Rumos kávé
1 dupla kávé, 2 cl Portorico rum, 1 kiskanál cukor... |
|
|
|
|
|
|
|
Mézes-mázas ananász narancsmártással
Hozzávalók:
2,4 dl friss narancslé, 0,5 dl Portorico rum, vagy 1 teáskanálnyi rumaroma, 1 evőkanál (hárs)méz, 2 evőkanál porcukor, 35 dkg darabolt ananászkonzerv, lecsepegtetve.
Elkészítés:
Egy kisebb tálban alaposan elegyítsük az első három hozzávalót, és tegyük félre. Egy másik tálban hempergessük meg az ananászdarabokat... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsöt helyezünk bele. A tál tetejére rostélyt vagy szűrőt teszünk, erre helyezzük a narancs - vagy citromhéjjal ízesített kockacukrot. Meglocsoljuk fél liter felmelegített rummal (Portorico), az alkohol meggyullad és a cukor lassan rácsepeg a gyümölcsre, ezután 2 liter fűszeres teát adunk hozzá, majd 1 liter fehértbort, 2 narancs - és 2 citrom levét összekeverjük, picit állni... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsöt helyezünk bele. A tál tetejére rostélyt vagy szűrőt teszünk, erre helyezzük a narancs - vagy citromhéjjal ízesített kockacukrot. Meglocsoljuk fél liter felmelegített rummal (Portorico), az alkohol meggyullad és a cukor lassan rácsepeg a gyümölcsre, ezután 2 liter fűszeres teát adunk hozzá, majd 1 liter fehértbort, 2 narancs - és 2 citrom levét összekeverjük, picit állni... |
|
|
|
|
|
|
|
Valószínűleg az Absinthe. Közel 73 fokos, illik meggyújtani, mielőtt megiszod, a maradandó agykárosodás elkerülése érdekében :D
De lehet, hogy a portorico-i rum versenyre kel vele.... |
|
|
|
|
|
|
|
Nekem a portorico-i rum volt az első gondolatom, miután a kérdést elolvastam.... |
|
|
|
|
|
|
|
Tegnap a bécsi magyar nagykövetségen voltan Nagypistával, egy kis ismerkedésre, infoszerzésre volt jó. Jöttünk vissza testületi ülésre. Én nem vettem rajta részt, mert Zsókáért, meg a gyerekekért mentem ki Éberhardra. Teljesen elkapott a nátha, köhögés, rosszullét. Előtte már portoricói rummal kezeltem a náthát (előző este), jól is esett a rum, de csak ennyi. Aztán tegnap gőzölés,... |
|
|
|
|
|